Odpowiedz do: Asystenci AI w inżynierii danych

• Mateusz Wąsalski

Member
    2026-03-02 at 15:31
    556 Exp

gubi się

jeśli masz dziedziczenie robione (szczególnie, jeśli klasa jest w innym pliku), to ciężko mu to ogarnąć

daje dziwne rozwiązania, więc tracisz czas na sprawdzanie, co zrobił źle ponad to, co już było wcześniej źle zrobione

jakieś trzy miesiące temu robiliśmy dashboardy na szybko z asystentem, to ostatecznie zrobiłem to szybciej ręcznie, a pierwszy raz to robiłem

jeśli trzeba to jakoś ustawić, to nie zrobiłem tego, bo inne llmy nie potrzebują szczególnej konfiguracji. W playground jeszcze nie weszliśmy, ale jest na to temat, więc zobaczymy.

ja z Claude’a jestem zadowolony, dobrze działa z VSC, czyta wszystkie pliki, które musi.

Osobiście widzę to tak, że teraz, jak dostaniesz req od BA albo biznesu, to musisz sam to dobrze opisać, narzucić kontekst, wrzucić do LLMa, dostać POCa i wtedy sam zaczynasz iść krok po kroku, co tu się w ogóle zadziało więc tak, jeśli miałbym jakoś przewidywać przyszłość, to na pewno będize to przyszłość polegająca na sprawdzaniu tego, co dostałeś od LLMa na bazie wrzuconych wymagań