AZ-900

• Karol Poradowski

Member
    2024-10-28 at 21:09
    23 Punkty

Cześć, realnie examtopics przerobić, czytając trochę komentarze i linki żeby zrozumieć odpowiedzi wystarczy żeby zdać, jak masz chwilę wolnego czasu to z YouTube polecam Adam Marczak, na temat az 900, trochę rozszerza niektóre tematy, ale też po prostu dobrze się słucha<div>

https://youtube.com/playlist?list=PLGjZwEtPN7j-Q59JYso3L4_yoCjj2syrM&si=0uggyAV9O4K0kcxV

</div>

• Marek

Organizer
    2024-10-29 at 14:12
    224 Punkty

Hej! Nie wiem, czy moje doświadczenia będą bardzo pomocne, bo robiłem certyfikat bodaj na przełomie 2019 i 2020. Ale:

1. Realnie przerobiłem wszystko co jest w wykazie Microsoftu – z kartką, długopisem i rozkminą konkretnych problemów
    2. Warto mieć swojego “sparing partnera”, z którym będzie się konfrontowało różne zagadnienia. Dla mnie np. nie było jasne cała masa rzeczy przez to, że są niekiedy mało intuicyjnie, za to bardzo korpo-ponazywane.
    3. Gamechangerem był dla mnie… program z pytaniami. Któryś z moich kolegów wykupił taką bazę, która bardzo przypominała sam egzamin i na tej podstawie robiłem, potem cofałem się do tych rzeczy których nie ogarniałem, robiłem i znowu. Aż do “perfekcji” (czyt. deadline’u :D).

A potem na samym egzaminie uwaliłem bo program zlagował mi kompa tak, że nie zdążyłem kliknąć jakiegoś tam przycisku ktory miał ograniczenie czasowe :D. Na szczęście uznali moje zażalenie i przy kolejnym już nie było problemu.

Tak czy siak – powodzenia! Dawaj nam tu znać jak Ci idzie;-)

• Patryk Koniarczyk

Member
    2024-10-31 at 12:37
    14 Punkty

Cześć, zdawałem ten egzamin z rok temu. Ten kurs z youtuba jest bardzo dobry. Polecam sobie przerobić materiały z microsoft learn a szczególnie przykładowy egzamin 😉
    Ogólnie ten certyfikat moim zdaniem skupia się bardziej ogólnie na działaniu chmury niz typowo na azure. Więc ważne jest też żeby mieć ogólne pojęcie o chmurze i związanej z nią terminami 😀

• Mateusz Gródek

Member
    2024-11-01 at 22:30
    16 Punkty

Ja również polecam tutorial Adama Marczaka, bardzo dobrze wyjaśnia jak działa chmura i przechodzi szczegółowo przez wszystkie tematy z zakresu egzaminu.
    https://marczak.io/az-900/

Przygotowując się do egzaminu sporo tematów mi się rozjaśniło i pomaga w aktualnej pracy, ale ostatecznie nie podszedłem, wiec nie pomogę jeśli chodzi o pytania. Daj znać jak będziesz po.

Zaloguj się aby odpowiedzieć